Omgeving

Saint Martin de Beauville ligt 20 kilometer ten noord-oosten van Agen, de hoofdstad van het departement

Lot et Garonne.

Het is een heel klein dorpje met ongeveer 120 inwoners, er zijn geen winkels. Voor boodschappen bent u aangewezen op de omliggende dorpen waar soms nog wel een épicerie is. En vergeet natuurlijk niet de wekelijkse markten voor al uw verse groenten, fruit en kruiden.

 

Agen is een leuke provinciestad en is zeker de moeite waard om te bezoeken. De omgeving is bekend om zijn pruimen (pruneaux d'Agen), die op verschillende manieren worden verwerkt zoals gedroogd of ondergedompeld in chocolade. Er is een groot aantal supermarkten en ook kunt u er gezellig winkelen en op een terrasje uit rusten.

Verspreid over de gehele streek zijn er middeleeuwse bastidedorpjes. De mooie steden Toulouse en Bordeaux zijn via de snelweg goed bereikbaar, circa 1 tot 1,5 uur rijden.

 

Zoals elke streek in Frankrijk heeft ook de Lot et Garonne zijn eigen specialiteiten. Bekend zijn de producten gemaakt van eenden, denk aan margret de canard, de beroemde foie gras en de confit de canard.

In het nabijgelegen dorp Frespech is het musée du foie gras gevestigd.

 

In de zomermaanden zijn er de marchés nocturnes. Dit zijn avondmarkten waar u ter plekke de waren van lokale producteurs kunt proeven. Bijvoorbeeld gegrild vlees, desserts en wijnen.

www.000webhost.com